Försäkrat.se » Nyheter » Stölder av Mopedbilar

Stölder av Mopedbilar

stöld

Ökningar av stölder

Antalet mopedbilar i Sverige har de senaste tolv månaderna näst intill dubblats i antal. Detta tros bero på en stabil tillväxt av privatekonomi hos svenskarna.
Vi kan även se hos oss att vi just nu har mer intresse för mopedbilsförsäkringar än någonsin. Vanligtvis när man ser en sådan positiv ökning som vi gjort så medför det dessvärre även en negativ ökning av annat. I detta fall så har vi sett att ökningen av stölder av mopedbilsdelar har ökat lavinartat. Det är inte endast delar utan i vissa fall har de även stulit mopedbilar.

Drabbade områden

Ökningen av mopedbilar är stor i hela landet men framförallt så kan vi se tillväxten ske ute i landsbygden. Det är dock inte där som ökningen av stölderna ökat som mest utan detta har tyvärr skett mer i tätort och vad som anses vara områden för höginkomsttagare som Djursholm, Lidingö, Täby och fler närliggande orter till Stockholm. Varför ökningen sker mer i dessa områden har vi dessvärre inte fått något svar på men kan spekulera i att de är attraktiva områden att slå till mot.

Skydda sig mot stölder av mopedbilsdelar

Enklaste sättet att försäkra sig mot mopedbilsstölder är att du ser till att förvarar mopedbilen på en säker plats inlåst i garage. Oftast minskar du också risken för att utsättas för brott om du parkerar den på en upplyst plats undan mörker. Absolut bästa sättet för att känna sig trygg är att du skaffar en försäkring som är heltäckande för alla sorters problem som stöld, krock och motorskador. Vi listar alla bra försäkringar för detta på vår sida om mopedbilsförsäkringar.