Försäkrat.se » Nyheter » Trotsa bindningstider med Hedvigs kryphål

Trotsa bindningstider med Hedvigs kryphål

Går du i tankarna att byta bilförsäkring – men är bunden till ett försäkringsbolag ytterligare flera månader? Nu har Hedvig publicerat en nyhet där de uppmanar bilägare att använda ett lagligt alternativ för att slippa bindningstiden de flesta försäkringsbolag har i sina villkor för bilförsäkringar.

Varför?

Anledningen till varför ett relativt nytt försäkringsbolag som Hedvig utmanar andra försäkringsbolag är för att de inte tror på bindningstider. Deras bilförsäkring (som lanserades i år, 2022) har ingen bindningstid och detta är för att de anser att bilägare ska ha möjligheten att byta försäkringsbolag om de inte är nöjda med den de har i dagsläget. Hedvig menar att deras konkurrenter har en bindningstid som oftast är ett helt år på deras bilförsäkringar för att hålla kunder kvar, även om de inte är nöjda. Att inte låsa fast kunder kan försäkringsbolagen konkurrera på kundens villkor.

Byta bilförsäkring utan bindingstid

Vad är då lösningen för att slippa bindningstider? Nedan ger vi dig instruktioner steg för steg för att göra det så lätt som möjligt att förstå.

  1. Skriv över bilen på någon i din närhet som du litar på. Detta gör du själv via Transportstyrelsens app.
  2. Efter ungefär 2-3 dagar är ägarbytet registrerat. I samband med bytet avbryts din nuvarande försäkring.
  3. Skriv tillbaka bilen på dig via Transportstyrelsens app.
  4. Leta efter ett nytt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar och hitta något som passar dig och din bil. Klart!

Hitta ett ny försäkring

Det finns massor av försäkringar på marknaden och det kan vara en djungel att hitta vad som passar dig och dina behov. För att hitta något som du kommer vara nöjd med är det viktigt att du klargör vad som är viktigt att en bilförsäkring innehåller. Ett tips är att skriva en lista över villkor och faktorer som försäkringen måste innehålla och sedan en lista över faktorer som inte är lika viktiga, men som du gärna ser att försäkringen innehåller. På så sätt kan du lätt sortera ut vissa försäkringsbolag och sedan jämföra de som erbjuder det du söker.

Ta tillfället och jämföra bilförsäkring på vår undersida där vi sammanställt samtliga.