Försäkrat.se » Nyheter » Trygg-Hansa lanserar nya försäkringar

Trygg-Hansa lanserar nya försäkringar

Trygg-Hansa som är ett välkänt och etablerat svenskt försäkringsbolag har nyligen lanserat djurförsäkringar. Detta kompletterar deras redan stora utbud och gör dem till ett försäkringsbolag som erbjuder de vanligaste försäkingarna för att kunder enkelt ska kunna samla alla sina försäkingar hos ett bolag. De lanserade detta 8 september och har därmed nu hunnit vara verksamma inom denna försäkringstyp i några månader.

Djurmarknaden i dagsläget

I Sverige bor det upp mot 1 miljon hundar. Detta innebär att det också finns otroligt många hundägare som vill sitt djurs bästa. Bara under senaste året (2022) registrerades drygt 70 000 nya hundar och med tanke på att de nu för tiden ses som mer som en familjemedlem än bara ett husdjur, förstår vi att ägare vill försäkra dem med en djurförsäkring. I dagsläget kan man som kund teckna hundförsäkring samt kattförsäkring och det finns 3 varianter av vardera försäkring; Enkel, dubbel och trippel. Kunder kan själva välja vilken nivå av skydd de vill teckna och nivån avgör oftast premien. För vägledning kan kunder kontakta dem och få hjälp av experter inom området.

Ett strategiskt beslut

Att utöka deras utbud av försäkringar är helt rätt i tiden om man kollar på marknaden för denna försäkringstyp. På senare år har utmanare på marknaden lanserat och dessa nya försäkringsbolag utmanar de stora och etablerade försäkringsbolagen genom att vara mycket digitala och även specialiserade på endast djurförsäkringar. Även Trygg-Hansa har vad de kallar ”Hundens och kattens försäkringsexpert” vilket kan kännas betryggande i och med att de kan hjälpa och vägleda sina kunder med rätt kompetens. De menar även att de ger ägaren “extra lång självriskperiod” för att djurets många veterinärbesök inte ska bli allt för kostsamma.

Fördel för deras kunder

Deras tidigare kunder har enligt försäkringsbolaget efterfrågat denna typ av försäkring under en längre tid och nu är det möjligt. Detta innebär att kunder kan samla sina försäkringar hos ett och samma bolag, vilket kan vara en lättnad för många och potentiellt även ge ett rabatterat pris. Trygg-Hansa hävdar med denna lansering att de nu erbjuder försäkring och skydd för hela familjen i hushållet.