Försäkring coronavirus

I dessa tider med en pågående pandemi är frågorna angående försäkringar massiva. Vi har försökt reda ut de vanligaste frågorna och funderingarna kunder till olika försäkringsbolag kan tänka sig ha.

Säkra framtiden

Du kan inte försäkra dig emot pågående pandemi – men teckna ett ordentligt skydd för framtiden. Nedan hittar du alternativ på bra hemförsäkringar med reseskydd, katastrofskydd och andra fördelaktiga villkor. Det går även att teckna en separat reseförsäkring för företag.


 • Grundsjälvrisk: 1500 kr
 • Reseskydd: 60 dagar
 • 5000 kr presentkort ICA (vid förstörd mat)
Mer info
Grundsjälvrisk: 1500 kr
Reseskydd: 60 dagar
Styrkor
 • 60 dagars reseskydd
 • 5000 kr presentkort ICA (vid förstörd mat)
 • Ersättning för cykel
Om försäkringsbolaget

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag med schyssta villkor och prisvärda försäkringar. Huvudsakligen erbjuder de fordons- och sakförsäkringar till privatpersoner. Du som kund får också ICA-bonus som går nyttja i deras matbutiker.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.

 • Grundsjälvrisk: 1500 kr
 • Reseskydd: 45 dagar
 • Skydd mot inbrott
Mer info
Grundsjälvrisk: 1500 kr
Reseskydd: 45 dagar
Styrkor
 • Alltid brand- och vattenskada
 • Skydd mot inbrott
 • Högt ersättningsbelopp
Om försäkringsbolaget

Sveriges femte största sakförsäkringsbolag heter Moderna försäkringar. De har stort fokus på motorfordon och fritidsobjekt som båtar. Däremot är utbudet komplett och du hittar även villa, hem och specifika produkter.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
corona covid-19 illustration

Försäkring mot coronaviruset

Just nu så sprids viruset som går under namnet “cornaviruset” som en löpeld över hela världen. Det sägs ha börjat på en djurmarknad i kina och sedan på bara några dagar har de spridit sig till i stort sett varje land. Baserat på de siffror som finns idag så dör så många som 2% av alla smittade och den siffran tros kunna öka med tiden. Tyvärr så finns det ännu inte mycket information om hur man kan undgå att bli smittad förutom att hålla sig undan platser med mycket folk. Någonting som du kan göra för att förbereda dig är att se till att du är rätt försäkrad. Oavsett om du befinner dig i Sverige eller på resande fot så kan du med rätt försäkring få hjälp snabbt.

Sjukvårdsförsäkring – före i vårdkö?

Viktigt att veta är att sjukvårdsförsäkring är en försäkring som du kan teckna privat själv eller via din arbetsgivare. Den ger dig en garanti på snabb och effektiv vård. Skulle du insjukna i coronaviruset så kan du därför räkna med garanterat förtur i vårdkön. Vi kan inte bekräfta att sådant är fallet men om du idag har en sådan försäkring uppmanar vi dig att kontrollera hur det ser ut.

Frågor och svar

Kan jag försäkra mig mot coronaviruset?

Nej! Du kan inte försäkra dig emot pågående pandemi. Passa däremot på att kolla över ditt nuvarande skydd ifall en likande situation skulle uppstå i framtiden.

Livförsäkring vid coronaviruset?

I stort sett alla försäkringsbolags livförsäkringar täcker även dödsfall vid virus likt detta coronavirus. Kontrollera däremot alltid med ditt försäkringsbolag för att vara helt säker.

Täcker inkomstförsäkring även mot coronavirus?

Din inkomstförsäkring täcker all fall av sjukdom så detta täcker även ifall du skulle insjukna från coronaviruset.

Livförsäkring – täcker försäkringen coronavirus?

Om du tecknat en livförsäkring så innebär det även att du kan vara försäkrad mot dödsfall av virus. Hur stort belopp som kommer att betalas ut är dock olika beroende på försäkringspremie och försäkringsbolag. Vi rekommenderar därför att du tar kontakt med ditt försäkringsbolag för att kolla upp så att du är ordentligt försäkrad.

Reseförsäkring under corona

Skulle du olyckligtvis insjukna av cornavirus när du är på resande fot. Då är det viktigt att du har en bra reseförsäkring som täcker sjukdomsfall och ger dig en garanterad vård. Blir du så pass dålig att du måste flygas hem till Sverige så kommer det bli otroligt dyrt ifall du inte har tecknat en bra försäkring. I många fall så täcker din hemförsäkring resor men kolla upp det!

Försäkringsbolag med reseförsäkring:

FörsäkringsbolagTeckna
ERV
 • Specialanpassade försäkringar
 • Anpassa per datum
 • Specificera land
Ingår:
Missad avreda, Bagageförsening, sjukdom, överfallsskydd
Tillägg:
Sportutrustning
Teckna nu ›
ICA Försäkring
 • Alternativ för långresa och backpacker
 • Studera utomlands
 • Schysst pris
Ingår:
Ny resa, förseningar, missad avgång, avbruten resa och mycket mera
Tillägg:
Sportutrustning
Teckna nu ›