Försäkring coronavirus

I dessa tider med en pågående pandemi är frågorna angående försäkringar massiva. Vi har försökt reda ut de vanligaste frågorna och funderingarna kunder till olika försäkringsbolag kan tänka sig ha.

Hos oss:

 • Vi reder ut oklarheter
 • Teckna ett skydd för framtiden

Säkra framtiden

Du kan inte försäkra dig emot pågående pandemi – men teckna ett ordentligt skydd för framtiden. Nedan hittar du alternativ på bra hemförsäkringar med reseskydd, katastrofskydd och andra fördelaktiga villkor. Det går även att teckna en separat reseförsäkring för företag.

FörsäkringsbolagTeckna
ICA Försäkring
 • 60 dagars reseskydd
 • 5000 kr presentkort ICA (vid förstörd mat)
 • Ersättning för cykel
Tillägg:
Hem Plus, Rese Plus
Rabatter:
ICA-bonus
Teckna nu ›
Moderna försäkringar
 • Alltid brand- och vattenskada
 • Skydd mot inbrott
 • Högt ersättningsbelopp
Tillägg:
Medium, Large
Rabatter:
20%
Teckna nu ›
information försäkringar och coronavirus

Försäkring mot Coronaviruset

Just nu så sprids viruset som går under namnet “Cornaviruset” som en löpeld över hela världen. Det sägs ha börjat på en djurmarknad i kina och sedan på bara några dagar har de spridit sig till i stort sett varje land. Baserat på de siffror som finns idag så dör så många som 2% av alla smittade och den siffran tros kunna öka med tiden. Tyvärr så finns det ännu inte mycket information om hur man kan undgå att bli smittad förutom att hålla sig undan platser med mycket folk. Någonting som du kan göra för att förbereda dig är att se till att du är rätt försäkrad. Oavsett om du befinner dig i Sverige eller på resande fot så kan du med rätt försäkring få hjälp snabbt.

Sjukhusen kommer att fyllas upp inom kort om spridningen fortsätter i samma takt som nu. Vi rekommenderar därför att se hur du kan teckna en sjukförsäkring som garanterar dig att gå före i vårdkön och hjälp direkt.

Sjukvårdsförsäkring – garanterad vård och ingen vårdkö

Viktigt att veta är att sjukvårdsförsäkring är en försäkring som du kan teckna privat själv eller via din arbetsgivare. Den ger dig en garanti på snabb och effektiv vård. Skulle du insjukna i coronaviruset så kan du därför räkna med garanterat förtur i vårdkön. Detta ger dig då en trygghet att du kommer få snabb hjälp ifall du skulle insjukna.

Frågor och svar

Kan jag försäkra mig mot coronaviruset?

Det går bra att teckna en sjukvårdsförsäkring som garanterar dig snabb och effektiv vård och förtur i vårdkön. Detta hjälper dig vid eventuellt sjukfall.

Livförsäkring vid coronaviruset?

I stort sett alla försäkringsbolags livförsäkringar täcker även dödsfall vid virus likt detta coronavirus.

Täcker inkomstförsäkring även mot coronavirus?

Din inkomstförsäkring täcker all fall av sjukdom så detta täcker även ifall du skulle insjukna från coronaviruset.

Djurförsäkring Coronaviruset

Det är inte bara människor som kan bli sjuka av detta virus. Tyvärr sprider det sig väldigt lätt mellan djur och även människor och djur eller åt andra hållet. Vid minsta symptom på dig eller din hund så bör du uppsöka läkare direkt.

Coronavirus hos hund

Hundar kan lätt bli smittade av coronaviruset så de är viktigt att du som hundägare är väldigt uppmärksam på hur din hund beter sig. Skulle olyckan vara framme och din hund blir sjuk så är det då viktigt att du har en bra försäkring. Vi rekommenderar dig därför att kolla vilket hundförsäkring du har så du täcks. Alla försäkringar som vi rekommenderar på vår sida om försäkring för hund täcker eventuella virus som detta.

Coronavirus hos katt

Allt från människor, fåglar, hundar och katter kan få detta virus. Det tros faktiskt komma från ormar på en matmarknad i Kina från första början där spridningen började. Har du en katt så ska du därför se till att denna är försäkrad med en bra kattförsäkring. Då vet du att det inte uppstår några problem ifall din katt skulle insjukna.

FörsäkringsbolagTeckna
ICA Försäkring
 • Hundförsäkring till schysst pris
 • Karensfri (försäkrad från dag 1)
 • Fri flytträtt
Självrisk:
2000 eller 3000 SEK
Rabatter:
ICA-bonus
Teckna nu ›
Folksam
 • Samma veterinärvårdsbelopp hela livet
 • Kostnadsfri rådgivning via FirstVet
 • Bas, Mellan, Stor
Självrisk:
1800 eller 3000 SEK
Rabatter:
Minst 40% nyteckningsrabatt för valpar
Teckna nu ›

Livförsäkring – täcker försäkringen coronavirus?

Om du tecknat en livförsäkring så innebär det även att du är försäkrad mot dödsfall av virus. Hur stort belopp som kommer att betalas ut är dock olika beroende på försäkringspremie. Vi rekommenderar därför att du tar kontakt med ditt försäkringsbolag för att kolla upp så att du är ordentligt försäkrad.

Reseförsäkring under corona

Skulle du olyckligtvis insjukna av cornavirus när du är på resande fot. Då är det viktigt att du har en bra reseförsäkring som täcker sjukdomsfall och ger dig en garanterad vård. Blir du så pass dålig att du måste flygas hem till Sverige så kommer det bli otroligt dyrt ifall du inte har tecknat en bra försäkring. I många fall så täcker din hemförsäkring resor men kolla upp det! Annars kan vi rekommendera dig att teckna försäkring hos något av bolagen nedan för att vara garanterad sjukvård ifall olyckan skulle vara framme.

FörsäkringsbolagTeckna
ICA Försäkring
 • Alternativ för långresa och backpacker
 • Studera utomlands
 • Schysst pris
Ingår:
Ny resa, förseningar, missad avgång, avbruten resa och mycket mera
Tillägg:
Sportutrustning
Teckna nu ›
ERV
 • Specialanpassade försäkringar
 • Anpassa per datum
 • Specificera land
Ingår:
Missad avreda, Bagageförsening, sjukdom, överfallsskydd
Tillägg:
Sportutrustning
Teckna nu ›