Försäkrat.se » Nyheter » Så mycket kostar ett stenskott bilägare

Så mycket kostar ett stenskott bilägare

Att få ett stenskott i rutan på bilen är inte roligt – och det bör åtgärdas så fort som möjligt. Men vad kostar egentligen denna reparation? Och ska man laga ett stenskott eller byta hela vindrutan? I denna artikel kommer vi reda ut de olika frågorna.

Vad kostar ett stenskott?

Ett stenskott är när din bil blir träffad av en farande sten, och ett litet märke/skada/hål i vindrutan uppenbaras. Det är inte roligt. Idag finns det en rad olika aktörer som snabbt och enkelt kan hjälpa dig med detta. Några exempel på dessa är Ryds Bilglas och Carglass.

Att laga ett stenskott kostar ungefär 1000 kronor inklusive moms utan en försäkring som tar kostnaden.

Kan min bilförsäkring betala?

Ja! I de allra flesta halv- och helförsäkringarna för bil ingår skada på din vindruta. Ofta betalas en självrisk men i vissa fall är det även helt gratis. Nedan sammanställning är hittar på Carglass.se den 2021-01-20. Senast uppdaterad samma datum.

FörsäkringsbolagPris stenskott
Aktsam100 kr
Bilsport & MC0 kr
Dina försäkringar200 kr
Folksam0 kr
Gjensidige200 kr
ICA försäkring200 kr
IF200 kr
Länsförsäkringar0 – 200 kr
Moderna Försäkringar200 kr
Svedea0 kr
Tre Kronor0 kr
Trygg-Hansa100 kr
Vardia200 kr
Volvia200 kr
Watercircles200 kr
Tabell 1.1 – Priser laga stenskott enligt Carglass.se.

Om du har en halv- eller helförsäkring ingår oftast, men inte alltid, skydd mot stenskott. Du betalar en självrisk specificerad över enligt Carglas.se, en av aktörerna. Men för att vara säker på om stenskott ingår eller inte rekommenderar vi dig att jämföra bilförsäkringar – ofta står det redan tydligt på hemsidan men ibland kan man även behöva gå något djupare in in i villkoren.

Stenskott eller ny vindruta

Det är betydligt mycket billigare att laga ett stenskott än att byta hela vindrutan – se därför till att göra det i tid. Idag finns det avancerad teknik som gör att ett lagat stenskott inte syns eller på något sätt påverkar konstruktionen eller funktionen i din vindruta. Om du ändå behöver laga din vindruta varierar priset något beroende på vilken typ av bil du har. Det går att skicka en förfrågan till några av de största aktörerna.